ETEVa, escuela para todos

Astrid Fina, alumna de ETEVA

El deporte adaptado es un tipo de actividad física que facilita la práctica deportiva a personas que tienen alguna discapacidad o disminución ya sea física o psicológica. La implementación del deporte adaptado juega un rol clave en la sociedad, así como resulta indispensable para la correcta inclusión de personas con discapacidad, eliminando las barreras que pueden suponer las actividades deportivas tradicionales, con reglas y formatos que no permiten la participación de todos los miembros de la sociedad.

Además, el deporte adaptado, tiene un rol terapéutico muy importante, ya que se convierte en una opción seleccionada por muchas personas con discapacidad, ya sea para practicarlo de forma amateur o profesional. La medallista paralímpica Astrid Fina es un clarísimo ejemplo.

Astrid, tras sufrir un accidente que la dejó sin la parte inferior de la pierna derecha, apostó por el snowboard, a pesar de no había practicado este deporte nunca antes, y con el paso de los años, llegó a alcanzar un hito muy relevante en la historia de los deportes de invierno a nivel estatal: se convirtió en la primera medallista olímpica en snowboard adaptado. En su etapa como deportista, Astrid realizó en nuestra escuela de formación el primer nivel en formación en deportes de invierno (TD1). Y tras finalizar su carrera deportiva, el año pasado, terminó el segundo nivel (TD2).

Otro ejemplo de esto lo encontramos en las últimas salidas de nieve realizadas junto INEF Catalunya, en las que además de enseñar a los futuros graduados en CAFE, contamos con la participación de un alumno con deficiencia visual. Dani Gavaldá, Laia Larruy y Óscar Nieto, nuestros formadores especialistas, fueron los encargados de guiar y formar a este alumno.

Somos una escuela proactiva y otro buen ejemplo de ello es la adaptación de las pruebas de acceso de esquí alpino a una persona con discapacidad auditiva y visual. Esta prueba se adaptó a Eneko García. Gracias a su esfuerzo y constancia, el año pasado culminó su graduado en CAFyDE y, además, se formó como técnico deportivo de primer nivel.

En ETEVA creemos que es fundamental garantizar el acceso al deporte, al tiempo libre y a la naturaleza a todas aquella personas, especialmente a aquellas personas que lo tienen más difícil. Porque además de ser saludable y ser una posible salida profesional, el deporte, ya sea inclusivo o no, es bueno para el alma, para la autoestima y especialmente para la autonomía.

¡Los limites te los pones tú!

¿Tienes una discapacidad y te gustaría formarte con nosotros? Consúltanos escribiendo un email a informacion@eteva.org

. . .

probes d'acces adaptades

Eneko Gracía

L’esport adaptat és un tipus d’activitat física que facilita la pràctica esportiva a persones que tenen alguna discapacitat o disminució sigui física o psicològica. La implementació de l’esport adaptat juga un rol clau en la societat, així com resulta indispensable per a la correcta inclusió de persones amb discapacitat, eliminant les barreres que poden suposar les activitats esportives tradicionals, amb regles i formats que no permeten la participació de tots els membres de la societat.

A més, l’esport adaptat, té un rol terapèutic molt important, ja que es converteix en una opció seleccionada per moltes persones amb discapacitat, ja sigui per a practicar-lo de manera amateur o professional. La medallista paralímpica Astrid Fina és un claríssim exemple.

Astrid, després de sofrir un accident que la va deixar sense la part inferior de la cama dreta, va apostar pel surf de neu, malgrat que no havia practicat aquest esport mai, i amb el pas dels anys, va arribar a aconseguir una fita molt rellevant en la història dels esports d’hivern en l’àmbit estatal: es va convertir en la primera medallista olímpica en surf de neu adaptat. En la seva etapa com a esportista, Astrid va realitzar a la nostra escola de formació el primer nivell en formació en esports d’hivern (TD1). I després de finalitzar la seva carrera esportiva, l’any passat, va acabar el segon nivell (TD2).

Un altre exemple d’això ho trobem en les últimes sortides de neu dutes a terme junt INEF Catalunya, en les quals a més d’ensenyar als futurs graduats en CAFE, comptem amb la participació d’un alumne amb deficiència visual. Dani Gavaldá, Laia Larruy i Óscar Nieto, els nostres formadors especialistes, van ser els encarregats de guiar i formar a aquest alumne.

Som una escola proactiva i un altre bon exemple d’això és l’adaptació de les proves d’accés d’esquí alpí a una persona amb discapacitat auditiva i visual. Aquesta prova es va adaptar a Eneko García. Gràcies al seu esforç i constància, l’any passat va culminar el seu graduat en CAFyDE i, a més, es va formar com a tècnic esportiu de primer nivell.

A ETEVA creiem que és fonamental garantir l’accés a l’esport, al temps lliure i a la naturalesa a totes aquelles persones, especialment a aquelles persones que el tenen més difícil. Perquè a més de ser saludable i ser una possible sortida professional, l’esport, sigui inclusiu o no, és bo per a l’ànima, per a l’autoestima i especialment per a l’autonomia.

Els limitis te’ls poses tu!

Tens una discapacitat i t’agradaria formar-te amb nosaltres? Consulta’ns escrivint un email a informacion@eteva.org

. . .

Curs d’adaptat

Er espòrt adaptat ei un tipe d’activitat fisica que facilite era practica esportiua a persones qu’an bèra discapacitat o diminucion sigue fisica o psicologica. Era implementació der espòrt adaptat jògue un ròtle clau enasocietat, atau coma resulte indispensable entath corrècte includiment de persones damb discapacitat, en tot eliminar es barrères que pòden supausar es activitats esportiues tradicionaus, damb nòrmes que non permeten era participacion de toti es membres dera societat.

Ath delà, er espòrt adaptat, a un ròtle terapeutic fòrça important, donques que se convertís en ua opcion seleccionada per fòrça persones, ja sigue entà practicar-lo de manèra amateur o professionau. Era medallista paralímpica Astrid Fina ei un claríssim exemple.

Astrid, dempús de sofrir un accident que la deishèc sense era part inferiora dera cama dreta, apostèc peth surf de nhèu, maugrat que non auie practicat aguest espòrt jamès, e damb eth pas des ans, arribèc en arténher ua hita fòrça considerable ena istòria des espòrts d’iuèrn en encastre estatau: se convertic ena prumèra medallista olimpica en surf de nhèu adaptat. Ena sua estapa coma esportista, Astrid realizèc ena nòsta escòla de formacion eth prumèr nivèu en formacion en espòrts d’iuèrn (TD1). E dempús de finalizar era sua carrèra esportiua, er an passat, acabèc eth dusau nivèu (TD2).

Un aute exemple ac trobam enes darrères gessudes de nhèu amiades a tèrme amassa INEF Catalonha, qu’ath delà d’ensenhar as futurs graduats en CAFE, compdam damb era participacion d’un alumne damb deficiéncia visuau. Dani Gavaldá, Laia Larruy e Óscar Nieto, es nòsti formadors especialistes, sigueren es encargadi de guidar e formar ad aguest alumne.

Èm ua escòla proactiva e un aute bon exemple d’açò ei era adaptacion des pròves d’accès d’esquí aupin a ua persona damb discapacitat auditiva e visuau. Aguesta pròva s’adaptèc a Eneko García. Gràcies ath sòn esfòrç e constància, culminèc eth sòn graduat en CAFyDE e, ath delà, se formèc coma tecnic esportiu de prumèr nivèu.

En ETEVA credem qu’ei fonamentau garantir er accès ar espòrt, ath temps liure e ara natura a totes es persones. Pr’amor qu’ath delà d’èster saludable e èster ua possibla gessuda professionau, er espòrt, sigue inclusiu o non, ei bon  entara autoestima e essenciau entara autonomia.

Es limits te les metes tu!

As ua discapcitat e t’agradarie formar-te damb nosati? Consulta-mos en tot escríuer un email a informacion@eteva.org