El esquí de fondo, también conocido como esquí nórdico, comenzó siendo un medio de transporte hace 6.000 años de antigüedad. Aunque España no es un país en el que se practique de manera tradicional, contamos con 500 km de pistas repartidos en veinte estaciones para practicar esta modalidad deportiva de esquí.
Para saber un poco más del esquí de fondo, debemos destacar que hay dos modalidades: clásico y patinador, que también se denomina ‘skater’. El esquí de fondo clásico se practica deslizándose en paralelo sobre dos marcas en la nieve que simulan un carril. El avance se realiza mediante deslizamiento o zancadas y siempre con la ayuda de los bastones que ayudan a impulsarse de manera simultánea o bien alterna. Y en la modalidad de patinador o ‘skater’ no existen estos carriles, así que el esquiador o esquiadora se impulsa empujando con el margen de los esquís, como en el patinaje sobre hielo.
Quienes tienen buena técnica de esquí nórdico, saben que es un deporte muy aeróbico, similar a la natación, ya que es muy completo y se trabajan todos los músculos del cuerpo. Además, es más respetuoso con la naturaleza y permite sumergirse de lleno en las montañas. Por esto, el esquí de fondo es una alternativa perfecta en invierno para aquellas personas que aman hacer senderismo o trekking durante las otras temporadas del año sin nieve.
Si te estás iniciando en el esquí nórdico, la mejor recomendación de material es usar prendas y chaquetas transpirables, sin olvidar una buena ropa interior técnica, ya que permiten las transpiración de sudor hacia el exterior y ayudan regular la temperatura corporal y el aislamiento térmico.
Pero si por el contrario ya has practicado esta disciplina y te gustaría aprender más sobre ella, ya sea para que beneficios propio y bien para formarte como técnico deportivo, en ETEVA ofrecemos los tres niveles de esquí nórdico. Solamente tienes que montar tu grupo y pedirnos cita, nosotros nos encargamos de organizar vuestro curso hecho a medida. ¿Qué mas se puede pedir?
Pregúntanos vía DM en nuestro perfil de Instagram o consulta nuestra página web y te lo contamos todo.
¡Feliz invierno!
. . .
L’esquí de fons, també conegut com a esquí nòrdic, va començar sent un mitjà de transport fa sis mil anys d’antiguitat. Encara que Espanya no és un país en el qual es practiqui de manera tradicional, comptem amb 500 km de pistes repartits en vint estacions per a practicar aquesta modalitat esportiva d’esquí.
Per a saber una mica més de l’esquí de fons, hem de destacar que hi ha dues modalitats: clàssic i patinador, que també es denomina ‘skater’. L’esquí de fons clàssic es practica lliscant-se en paral·lel sobre dues marques en la neu que simulen un carril. L’avanç es realitza mitjançant lliscament o gambades i sempre amb l’ajuda dels bastons que ajuden a impulsar-se de manera simultània o bé alterna. I en la modalitat de patinador o ‘skater’ no existeixen aquests carrils, així que l’esquiador o esquiadora s’impulsa empenyent amb el marge dels esquís, com en el patinatge sobre gel.
Els qui tenen bona tècnica d’esquí nòrdic, saben que és un esport molt aeròbic, similar a la natació, ja que és molt complet i es treballen tots els músculs del cos. A més, és més respectuós amb la naturalesa i permet submergir-se de ple a les muntanyes. Per això, l’esquí de fons és una alternativa perfecta a l’hivern per a aquelles persones que estimen fer senderisme o trekking durant les altres temporades de l’any sense neu.
Si t’estàs iniciant en l’esquí nòrdic, la millor recomanació de material és usar peces i jaquetes transpirables, sense oblidar una bona roba interior tècnica, ja que permeten la transpiració de suor cap a l’exterior i ajuden a regular la temperatura corporal i l’aïllament tèrmic.
Però si, per contra, ja has practicat aquesta disciplina i t’agradaria aprendre més sobre ella, ja sigui perquè beneficis propis i bé per a formar-te com a tècnic esportiu, a ETEVA oferim els tres nivells d’esquí nòrdic. Solament has de muntar el teu grup i demanar-nos cita, nosaltres ens encarreguem d’organitzar el vostre curs fet a mida. Què més es pot demanar?
Pregunta’ns via DM en el nostre perfil d’Instagram o consulta la nostra pàgina web i t’ho expliquem tot.
Feliç hivern!
. . .
Er esquí de hons, tanben coneishut coma esquí nordic, comencèc en tot èster un mejan de transpòrt hè sies mil ans d’antiquitat. Encara que en Espanha non ei un país que se practique de manèra tradicionau, compdam damb 500 km de pistes repartides en vint estacions entà practicar aguesta modalitat esportiua d’esquí.
Entà saber un shinhau mès der esquí de hons, mos cau destacar que i a dues modalitats: classic e patinador, que tanben se nomente ‘skater’. Er esquí de hons classic se practique lliscant en parallel sus dues mèrques ena nhèu que simulen un carril. Er auanç se realize mejançant lliscament o camades e tostemp damb era ajuda des bastons qu’ajuden a impulsar-se de manèra simultània o ben alterna. Ena modalitat de patinador o ‘skater’ non existissen aguesti carrils, atau qu’er esquiaire o esquiaira s’impulse en tot empénher damb eth marge des esquís, coma en patinatge sus gèu.
Es qu’an bona tecnica d’esquí nordic, saben qu’ei un espòrt fòrça aeròbic, similar ara natacion, donques qu’ei fòrça complèt e se trabalhen toti es músculs deth còrs. Ath delà, ei mès respectuós damb era natura e permet immergir-se de plen enes montanhes. Per açò, er esquí de hons ei ua alternatiua perfècta en iuèrn entad aqueres persones que estimen hèr senderisme pendent es autes sasons der an sense nhèu.
Se t’inícies en esquí nordic, era melhor recomanacion de materiau ei usar pèces e giquetes transpirables, sense desbrembar ua bona ròba interiora tecnica, donques que permeten era transpiracion de sudor entar exterior e ajuden a regular era temperatura corporau e er isolament termic.
Mès se, per contra, as ja practicat aguesta disciplina e t’agradarie apréne-ne mès , ja sigue en benefici pròpri o ben entà formar-te coma tecnic esportiu, en ETEVA aufrim es tres nivèus d’esquí nordic. Solament te cau montar eth tòn grop e demanar-mos cita, nosati mos cargam d’organizar eth vòste cors hèt a mesura. Qué mès se pòt demanar?
Pregunta-mos via DM en nòste perfil de Instagram o consulte era nòsta pagina web e t’ac explicam tot.
Erós iuèrn!