Hace una semana el Freeride Word Tour (FWT) anunciaba la fusión con la FIS, de forma que esta última adquiere la propiedad del FWT durante este mismo año.

Freeride world tour

Aymar Navarro y Abel Moga alumnos de ETEVA en el Xtreme Verbier 2022

“Nos sentimos entusiasmados al unir nuestras fuerzas con las de la FIS” decía Nicolas Hale-Woods, CEO del FWT. “Estar dentro del marco protector de la mayor federación internacional de deportes de invierno, reconocida por el Comité Olímpico, permitirá a deportistas y a organizadores de eventos de freeride tener mejor acceso a ayudas, mayor visibilidad y más recursos que, en última instancia, conducirán al crecimiento del FWT y de todos sus actores.”

De esta forma, el freeride pasaría a ser un deporte más, con mayor reconocimiento. Tal como comenta Johan Elisasch, presidente de la FIS: “Es un paso con el que ambas partes salimos ganando, puesto que FIS puede contribuir enormemente al potencial de crecimiento del FWT, ofreciéndole la oportunidad de desarrollarse en un escenario más amplio. FWT aporta un circuito altamente profesional que ofrece a FIS acción asombrosa, y un aspecto del esquí y el snowboard completamente nuevo.”

Pero a día de hoy, todavía hay muchas cosas, dudas y preguntas en el aire. ¿Cómo se va a formar parte de la FIS? ¿En qué parte se queda el Freeride World Tour Junior? ¿Qué pasa con los Qualifiers?

A continuación os dejamos algunos de los pros y contras que nos planteamos.

PROS
– Gran oportunidad para los más jóvenes para poder crecer como deportistas de élite
– Participar con una licencia federativa, de esta forma cada rider estaría respaldado por una federación.
– Punto de partida para profesionalizar el freeride. Es decir, estar reconocidos como deportistas de alto nivel.
– Que los riders obtengan ayudas, no solo nivel de material, sino un mayor respaldo económico a nivel local, autonómica y/o estatal.
– Participación en unos Juegos Olímpicos.
– Crear una mayor base de alumnos de freeride en todos los clubes.

CONTRAS
– La libertad que tiene hasta hoy los riders se vería en “peligro”. Es decir, esa libertad de actuación, de técnica, de movimientos, del “savoir faire” de cada deportista.
– Restricciones. Recordamos que cuando la FIS aceptó el Freestyle dentro de su organización, tardó nada más y nada menos 15 años en entrar en la FIS, ya que no se ponían de acuerdo…

Veremos cómo va evolucionado, seguiremos las noticias de cerca. Nosotros somos positivos, lo vemos con buenos ojos.

¿Qué opináis? ¿Será buena o no esta unión?

. . .

Elisabet Marina obté una Wildcard per competir al FWT a Baquiera Beret

Fa una setmana el Freeride Word Tour (FWT) anunciava la fusió amb la FIS, de manera que aquesta última adquireix la propietat del FWT durant aquest mateix any.

“Ens sentim entusiasmats en unir les nostres forces amb les de la FIS” deia Nicolas Hale-Woods, CEO del FWT. “Estar dins del marc protector de la  federació més gran a nivell internacional d’esports d’hivern, reconeguda pel Comitè Olímpic, permetrà a esportistes i a organitzadors d’esdeveniments de freeride tenir millor accés a ajudes, major visibilitat i més recursos que, en última instància, conduiran al creixement del FWT i de tots els seus actors.”

D’aquesta manera, el freeride passaria a ser un esport més, amb major reconeixement. Tal com comenta Johan Elisasch, president de la FIS: “És un pas amb el qual totes dues parts sortim guanyant, ja que FIS pot contribuir enormement al potencial de creixement del FWT, oferint-li l’oportunitat de desenvolupar-se en un escenari més ampli. FWT aporta un circuit altament professional que ofereix a FIS acció sorprenent, i un aspecte de l’esquí i el surf de neu completament nou.”

Però avui dia, encara hi ha moltes coses, dubtes i preguntes en l’aire. Com es formarà part de la FIS? En quina part es queda el Freeride World Tour Júnior? Què passa amb els Qualifiers?

A continuació us deixem alguns dels pros i contres que ens plantegem.

PROS
– Gran oportunitat per als més joves per a poder créixer com a esportistes d’elit
– Participar amb una llicència federativa, d’aquesta manera cada rider estaria recolzat per una federació.
– Punt de partida per a professionalitzar el freeride. És a dir, estar reconeguts com a esportistes d’alt nivell.
– Que els riders obtinguin ajudes, no sols nivell de material, sinó un major suport econòmic en l’àmbit local, autonòmic o estatal.
– Participació en uns Jocs Olímpics.
– Crear una major base d’alumnes de freeride en tots els clubs.

CONTRES
– La llibertat que té fins avui els riders es veuria en “perill”. És a dir, aquesta llibertat d’actuació, de tècnica, de moviments, del “savoir faire” de cada esportista.
– Restriccions. Recordem que quan la FIS va acceptar el Freestyle dins de la seva organització, va trigar ni més ni menys 15 anys a entrar en la FIS, ja que no es posaven d’acord…

Veurem com va evolucionant, seguirem les notícies de prop. Nosaltres som positius, ho veiem amb bons ulls.

Què opineu? Serà bona o no aquesta unió?

. . .

Hè ua setmana eth Freeride Word Tour (FWT) anonciaue era fusion damb era FIS, de sòrta qu’aguesta darrèra aquerís era proprietat deth FWT pendent aguest madeish an. Abel Moga, alumne d'ETEVA

“Mos sentem entosiasmadi en júnher es nòstes fòrces damb es dera FIS” didie Nicolas Hale-Woods, CEO deth FWT. “Èster laguens deth marc protector dera  federacion mès grana a nivèu internacionau d’espòrts d’iuèrn, arreconeishuda peth Comitè Olimpic, permeterà a esportistes e a organizadors d’eveniments de freeride auer melhor accès a ajudes, major visibilitat e mès recorsi, e en darrèra instància, condusiràn ath creishement deth FWT e de toti es sòns actors.”

D’aguesta manèra, eth freeride passarie a èster un espòrt mès, damb major reconeishença. Tau coma comente Johan Elisasch, president dera FIS: “Ei un pas que totes dues parts gessem en tot guanhar, donques que FIS pòt contribuïr enòrmaments ath potenciau de creishement deth FWT, en tot aufrir-li era oportunitat de desvolopar-se en un scenari mès ample. FWT Apòrte un circuit extrèmaments professionau qu’ aufrís a FIS accion estonanta, e un aspècte der esquí e eth surf de nhèu entièraments naua.”

Mès aué dia, encara i a fòrça causes, dobtes e qüestions en aire. Com se harà part dera FIS? Coma se formarà part deth Freeride World Tour Júnior? Qué passe damb es Qualifiers?

Vos deisham bèri uns des pros e contres que mos prepausam.

PROS
– Grana oportunitat entàs mès joeni entà poder créisher coma esportistes d’elèit
– Participar damb ua licéncia federatiua, d’aguesta manèra cada rider serie apiejat per ua federacion.
– Punt de partida entà professionalitzar eth freeride. Ei a díder, èster arreconeishudi coma esportistes de naut nivèu.
– Qu’es riders obtenguen ajudes, non sonque a  nivèu de materiau, mès un major supòrt economic en encastre locau, autonomic o estatau.
– Participacion en uns Jòcs Olimpics.
– Crear ua major basa d’escolanes de freeride en toti es clubs.

CONTRES
– Era libertat qu’auien enquià aué es riders se veirie eth “perilh”. Ei a díder, aguesta libertat d’accion, de tecnica, de movements, d’eth “savoir faire” de cada esportista.
– Restriccions. Arrebrembam que quan era FIS acceptèc eth Freestyle laguens dera sua organizacion, triguèc ne mès ne mens que 15 ans a entrar ena FIS…

Veiram coma evolucione, seguiram es notícies d’apròp. Nosati èm positius, ac vedem damb boni uelhs.

Qué opinatz? Serà bona o non aguesta union?