El trail running es un deporte que cada vez tiene más adeptos. El placer de correr en la montaña es un vicio para muchos, y una terapia para otros. Las competiciones de trail running crecen en participantes de manera exponencial. Por esto, Erasmus+ Programme de la Unión Europea forma parte de la cofinanciación del proyecto Green Trail Concept.

¿Qué es Green Trail Concept?

El proyecto Green Trail Concept tiene como objetivo mejorar la organización de eventos de trail running siempre desde la implementación de acciones medioambientales, sociales y éticas más sostenibles.

Trail running: impacto ambiental, económico y social

Lo mejor de las carreras de trail running, además de conocer otras personas que sienten la misma pasión que tú por este deporte, es conocer paisajes naturales que impresionan y que son únicos.

Lo no tan bueno de estas competiciones de trail running es que tienen un gran impacto ambiental debido a la erosión de los paisajes, la producción de residuos, la alteración de especies animales y las emisiones del trasporte necesario para llegar allí. Todas estas cuestiones son las que tienen marcado reducirse con el proyecto Green Trail Concept, preservando así estos escenarios naturales para las futuras generaciones.

Además, en lo social también se busca lograr la inclusión total, la igualdad de género y las sinergias con las comunidades y economías locales.

Certificación Green Trail Concept

Como explican en el blog de Corriendo Voy, “Green Trail Concept reúne a cuatro instituciones líderes con diferentes competencias y experiencia en los temas de trail running, sostenibilidad y comunicación científica, lo que permite sinergias y colaboraciones fructíferas: la Asociación Ecoserveis, la Fundación Killian Jornet, GRID-Arendal y ADP Sport Events AB”.

Con estas entidades colaboradoras de gran relevancia, Green Trail Concept quiere integrar los principios de protección ambiental, inclusión y justicia social tanto en la organización como en la gestión de las competiciones de montaña. Para ello, todos los actores de las carreras de Trail running deben tomar parte de ello, desde participantes, público, organizaciones deportivas y administraciones.

Si quieres saber más puedes consultar la web de Kilian Jornet Foundation.

El trail running és un esport que cada vegada té més adeptes. El plaer de córrer a la muntanya és un vici per a molts, i una teràpia per a uns altres. Les competicions d3 trail running creixen en participants de manera exponencial. Per això, Erasmus+ Programme de la Unió Europea forma part del cofinançament del projecte Green Trail Concept.

Què és Green Trail Concept?

El projecte Green Tral Concept té com a objectiu millorar l’organització d’esdeveniments de trail running tsempre des de la implementació d’accions mediambientals, socials i ètiques més sostenibles.

Trail Running: impacte ambiental, econòmic i social

El millor de les carreres de trail running, a més de conèixer altres persones que senten la mateixa passió que tu per aquest esport, és conèixer paisatges naturals que impressionen i que són únics.

El no tan bo d’aquestes competicions de trail running és que tenen un gran impacte ambiental a causa de l’erosió dels paisatges, la producció de residus, l’alteració d’espècies animals i les emissions del transport necessari per a arribar allí. Totes aquestes qüestions són les que tenen marcat reduir-se amb el projecte Green Trail Concept, preservant així aquests escenaris naturals per a les futures generacions.

A més, en el social també es busca aconseguir la inclusió total, la igualtat de gènere i les sinergies amb les comunitats i economies locals.

Certificació Green Trail Concept

Com expliquen en el blog de Corriendo, Voy, “Green Trail Concept reuneix quatre institucions líders amb diferents competències i experiència en els temes de trail running sostenibilitat i comunicació científica, la qual cosa permet sinergies i col·laboracions fructíferes: l’Associació Ecoserveis, la Fundació KillianJornet, GRID-Arendal y ADP Sport Events AB”.

Amb aquestes entitats col·laboradores de gran rellevància, Green Trail Concept vol integrar els principis de protecció ambiental, inclusió i justícia social tant en l’organització com en la gestió de les competicions de muntanya. Per a això, tots els actors de les carreres de Trail running han de prendre part d’això, des de participants, públic, organitzacions esportives i administracions.

Si vols saber més pots consultar la web de Kilian Jornet Foundation.

.

Eth trail running ei un espòrt que cada còp a mès adeptes. Eth plaser de córrer ena montanha ei un vici entà molti, e ua terapia entà d’auti. Es competicions de trail running creishen es participaires de manèra exponencial. Per açò, Erasmus+ Programme dera Union Europèa hè part deth cofinançament deth projècte Green Trail Concept.

Qué ei Green Trail Concept?

Eth projècte Green Trail Concept a coma objectiu melhorar era organizacion d’eveniments de trail running desde dera implementació d’accions mieiambientaus, sociaus e etiques mès sostenibles.

Trail Running: impacte ambientau, economic e sociau

Çò melhor des carrères de trail running, ath delà de conéisher d’aute persones que senten era madeisha passion que tu per aguest espòrt, ei conéisher païsatges naturaus que impressionen e que son unics.

Eth non tan bon d’aguestes competicions de trail running ei qu’an un gran impacte ambientau a causa dera erosion des païsatges, era produccion de residus, era alteracion d’espècies animaus e es emissions deth transpòrt de besonh entà arribar aquiu. Toti aguesti ahèrs son es que an mercat redusir-se damb eth projècte Green Trail Concept, en tot preservar atau aguesti scenaris naturaus entàs futures generacions.

Ath delà, en sociau tanben se cerque arténher er includiment totau, era igualtat de genre e es sinergies damb es comunitats e economies locaus.

Certificacion Green Trail Concept

Com expliquen en blog de Corriendo, Voy, “Green Trail Concept amasse quate institucions caps damb diferentes competéncies e experiéncia enes tèmes de trail running sostenibilitat e comunicacion scientifica, quau causa permet sinergies e collaboracions fructíferes: l’Associacion Ecoserveis, era Fondacion KillianJornet, GRID-Arendal y ADP Sport Events AB”.

Damb aguestes entitats collaboradores de grana importància, Green Trail Concept vò integrar es principis d’emparament ambientau, includiment e justícia sociau tant ena organizacion coma ena gestion des competicions de montanha. Entad açò, toti es actors des carrères de Trail running lescau préner part d’açò, dempús de participaires, public, organizacions esportiues e administracions.

Se vòs saber mès pòdes consultar era web de Kilian Jornet Foundation.