ETEVA es montaña y, por tanto, siempre nos hacemos -y haremos- eco de todas esas acciones que defienden y fomentan la cultura para una montaña más sostenible. Nuestra vida personal y profesional se desenvuelve en las montañas que nos rodean, en la Val d’Aran. En ETEVA somos conscientes de que la conservación de las montañas resulta clave. Tan importante es la conservación de los ecosistemas naturales que forman las montañas que es el Objetivo 15 de los ODS, siglas de los Objetivos de Desarrollo Sostenible.

Desde hace ya varias décadas, las montañas se encuentran fuertemente amenazadas por el cambio climático y la sobreexplotación, y cada día la amenaza crece. En la mayoría de los casos, hay que sumar la presión que genera el turismo sobre estos espacios naturales. Una de las consecuencias directas de este turismo masivo es el deterioro de los ecosistemas y, por tanto, la desnaturalización.

Tal y como explica FEDME, la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada, “apelar y defender el turismo sostenible en las montañas puede contribuir a crear opciones de medios de subsistencia adicionales y sostenibles y a promover el bienestar económico en zonas de montaña, evitar su aislacionismo, además de la conservación del paisaje y la diversidad biológica”.
FEDME, que representa a los más de siete millones de habitantes del estado que practican deportes de montaña y escalada, también explica que el turismo sostenible “es una forma de preservar el patrimonio natural, cultural y espiritual, a fin de promover una economía local basada en el respeto a sus pobladores, pues un desarrollo que no se sustente bajo estos principios estará destinado a despojarse de su identidad y autenticidad”.

Viaja, conoce, descubre y, sobre todo, cuida la montaña. Siempre que vayas a la montaña minimiza tu huella ambiental. Intenta siempre dejar la montaña en mejores condiciones que como la has encontrado. Si cuidamos la montaña, cuidamos nuestra casa.
Infórmate en nuestro perfil de ETEVA en Instagram sobre nuestros cursos de montaña, media montaña, escalada, senderismo barraquismo, e incluso educación ambiental, ¡y da un paso adelante en eso que más te gusta!

ETEVA cursos de educacion ambiental

Sostenibilidad

ETEVA és muntanya i, per tant, sempre ens fem -i farem- ressò de totes aquestes accions que defensen i fomenten la cultura per a una muntanya més sostenible. La nostra vida personal i professional és desenvolupa a les muntanyes que ens envolten, a la Vall d’Aran. A ETEVA som conscients que la conservació de les muntanyes resulta clau. Tan important és la conservació dels ecosistemes naturals que formen les muntanyes que és l’Objectiu 15 dels ODS, sigles dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Des de fa ja diverses dècades, les muntanyes es troben fortament amenaçades pel canvi climàtic i la sobreexplotació, i cada dia l’amenaça creix. En la majoria dels casos, cal sumar la pressió que genera el turisme sobre aquests espais naturals. Una de les conseqüències directes d’aquest turisme massiu és la deterioració dels ecosistemes i, per tant, la desnaturalització.

Tal com explica FEDME, la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, «apel·lar i defensar el turisme sostenible a les muntanyes pot contribuir a crear opcions de mitjans de subsistència addicionals i sostenibles i a promoure el benestar econòmic en zones de muntanya, evitar el seu aïllacionisme, a més de la conservació del paisatge i la diversitat biològica».

FEDME, que representa als més de set milions d’habitants de l’estat que practiquen esports de muntanya i escalada, també explica que el turisme sostenible «és una manera de preservar el patrimoni natural, cultural i espiritual, a fi de promoure una economia local basada en el respecte als seus pobladors, perquè un desenvolupament que no se sustenti sota aquests principis estarà destinat a despullar-se de la seva identitat i autenticitat».

Viatja, coneix, descobreix i, sobretot, cuida la muntanya. Sempre que vagis a la muntanya minimitza la teva petjada ambiental. Intenta sempre deixar la muntanya en millors condicions que com l’has trobat. Si cuidem la muntanya, cuidem casa nostra.

Informa’t en el nostre perfil d’ ETEVA en Instagram sobre els nostres cursos de muntanya, mitja muntanya, escalada, senderisme barraquisme, i fins i tot educació ambiental, i fa un pas endavant en això que més t’agrada!

Educación y formación ambiental en eteva

Apelar a la sostenibilidad es cuidar del medio ambiente

ETEVA ei montanha e, donques, tostemp mos hèm -e haram- resson de totes aguestes accions que defenen e fomenten era cultura entà ua montanha mès sostenible. Era nòsta vida personau e professionau ei desvolòpe enes montanhes que mos entornegen, ena Val d’Aran. En ETEVA èm conscientes qu’era conservacion des montanhes resulte clau. Tan importanta ei era conservacion des ecosistèmes naturaus #que formen es montanhes #que ei er Objectiu 15 des ODS, sigles des Objectius de Desvolopament Sostenible.

Des de hè ja diuèrsi decènnis, es montanhes se tròben fòrtaments menaçades peth cambi climatic e era sobreexplotacion, e cada dia era amenaça creish. Ena majoria des casi, cau somar era pression que genère eth torisme sobri aguesti espacis naturaus. Ua des conseqüéncies dirèctes d’aguest torisme massiu ei era deterioració des ecosistèmes e, donques, era desnaturalització.

Tau coma explique era FEDME, era Federacion Espanhòla d’Espòrts de Montanha e Escalada, «apelar e deféner eth torisme sostenible enes montanhes pòt contribuïr a crear opcions de mejans de subsistència addicionaus e sostenibles e a promòir eth benestar economic en zònes de montanha, evitar eth sòn aïllacionisme, ath delà dera conservacion deth païsatge e era diuersitat biologica».

FEDME, que represente as mès de sèt milions d’abitants der estat que practiquen espòrts de montanha e escalada, tanben explique qu’eth torisme sostenible «ei ua manèra de preservar er auviatge naturau, culturau e espirituau, a fin de promòir ua economia locau basada en per çò qu’ei des sòns poblants, pr’amor qu’un desvolopament que non se sostengue jos aguesti principis serà destinat a despolhar-se dera sua identitat e autenticitat».

Viatga, coneish, descorbís e, sustot, suenha era montanha. Cada viatge que vages tara montanha minimiza era tua peada ambientau. Saja tostemp de eishar era montanha en melhors condicions que coma l’as trobada. Se suenham era montanha, suenham cò nòste.

Informa-te en nòste perfil d’ ETEVA en Instagram sus es nòsti corsi de montanha, mieja montanha, escalada, senderisme barraquisme, e quitament educacion ambientau, e hè un pas tà deuant en açò que mès t’agrade!