Ahora que los días son más largos y las temperaturas nos acompañan, es el momento ideal para volver a disfrutar de las salidas a la montaña. Ya sabemos que cuando hacemos escapadas a la montaña, tanto a pasar el día como para hacer rutas que incluyan pasar la noche, tenemos que ir bien equipados, siempre con agua y alimentos, calzado técnico cómodo y antideslizante y ropa adecuada. Pero, ¿cuáles son los accesorios y complementos indispensables que debemos llevar siempre a la montaña?

1. Teléfono con batería

En la mayor parte de las ocasiones, el teléfono móvil es una extensión de nuestro cuerpo. Pero cuando salgamos a la montaña resulta fundamental llevarlo con la batería totalmente cargada, y siempre protegido de la humedad y de los posibles golpes. Para rutas largas, y que la batería aguante más tiempo, puedes desconectar todas las funcionalidades que no necesitas, como WiFi, bluetooth y esas apps que vamos acumulando en el día a día.

La importancia de llevar siempre el teléfono móvil en condiciones óptimas recae en la posibilidad de avisar en caso de accidente, pero también para ubicarnos en nuestras rutas, consultar las condiciones meteorológicas e, incluso, como linterna.

2. Gorro

Alrededor del 10% del calor corporal lo perdemos con la cabeza descubierta. Aunque durante la primavera y el verano la temperatura es mayor, debemos llevar con nosotros un elemento como el gorro, o la capucha de una chaqueta, como protección para posibles cambios de temperatura.

3. Bolsa impermeable

Por mucho que hayamos consultado qué tiempo vaya a hacer, siempre puede sorprendernos unos chubascos. Incluso puede que tengamos que cruzar alguna zona de estancamiento de agua. Por esta razón es muy importante llevar con nosotros y nosotras una bolsa impermeable donde podamos guardar distintos elementos electrónicos, como el teléfono móvil, baterías externas o las llaves del coche, y alguna prenda de repuesto.

4. Linterna frontal

La linterna frontal nos aporta la capacidad de tener las manos libres y poder consultar mapas, beber agua o caminar con bastones. Además, permite dar aviso a grandes distancias mediante señales lumínicas mediante SOS, que son tres destellos cortos, tres largos y tres cortos.

Para conocer cuáles son los otros elementos indispensables en la montaña, y conocer todos los métodos de seguridad, puedes consultar los cursos de Montañismo de ETEVA en este enlace. Disfruta de la montaña siempre con seguridad.

Escuela de tecnicos deportivos

La Importancia de ir bien equipado a la montaña

. . .
Ara que els dies són més llargs i les temperatures ens acompanyen, és el moment ideal per a tornar a gaudir de les sortides a la muntanya. Ja sabem que quan fem escapades a la muntanya, tant a passar el dia com per a fer rutes que incloguin passar la nit, hem d’anar ben equipats, sempre amb aigua i aliments, calçat tècnic còmode i antilliscant i roba adequada. Però, quins són els accessoris i complements indispensables que hem de portar sempre a la muntanya?

1. Telèfon amb bateria

En la major part de les ocasions, el telèfon mòbil és una extensió del nostre cos. Però quan sortim a la muntanya resulta fonamental portar-ho amb la bateria totalment carregada, i sempre protegit de la humitat i dels possibles cops. Per a rutes llargues, i que la bateria aguanti més temps, pots desconnectar totes les funcionalitats que no necessites, com a Wifi, bluetooth i aquestes apps que anem acumulant en el dia a dia.

La importància de portar sempre el telèfon mòbil en condicions òptimes recau en la possibilitat d’avisar en cas d’accident, però també per a situar-nos en les nostres rutes, consultar les condicions meteorològiques i, fins i tot, com a llanterna.

2. Capell

Al voltant del 10% de la calor corporal el perdem amb el cap descobert. Encara que durant la primavera i l’estiu la temperatura és major, hem de portar amb nosaltres un element com el capell, o la caputxa d’una jaqueta, com a protecció per a possibles canvis de temperatura.

3. Borsa impermeable

Per molt que hàgim consultat quin temps vagi a fer, sempre pot sorprendre’ns uns ruixats. Fins i tot pot ser que hàgim de creuar alguna zona d’estancament d’aigua. Per aquesta raó és molt important portar amb nosaltres i nosaltres una bossa impermeable on puguem guardar diferents elements electrònics, com el telèfon mòbil, bateries externes o les claus del cotxe, i alguna peça de recanvi.

4. Llanterna frontal

La llanterna frontal ens aporta la capacitat de tenir les mans lliures i poder consultar mapes, beure aigua o caminar amb bastons. A més, permet donar avís a grans distàncies mitjançant senyals lumínics mitjançant SOS, que són tres centellejos curts, tres llargs i tres curts.

Per a conèixer quins són els altres elements indispensables a la muntanya, i conèixer tots els mètodes de seguretat, pots consultar els cursos de Muntanyisme d’ ETEVA en aquest enllaç. Gaudeix de la muntanya sempre amb seguretat.

. . .
Ara qu’es dies son mès longui e es temperatures mos acompanhen, ei eth moment ideau entà tornar a gaudir des gessudes ena montanha. Ja sabem que quan hem escapades entara montanha, tant a passar eth dia coma entà hèr rotes que includisquen passar era net, mos cau anar plan equipadi, tostemp damb aigua e neurituds, cauçat tecnic comòde e ròba adequada. Mès, quini son es accessòris e complements indispensables qu’auem de portar tostemp ena montanha?

1. Telefòn damb bateria

Normaumemts, eth telefòn mobil ei ua estenduda deth nòste còrs. Mès quan gessem ara montanha resulte fonamentau portà’c damb era bateria totauments cargada, e tostemp ben protegit dera umiditat e des possibles còps. Entà rotes longues, e qu’era bateria sostengue mès temps, pòs desconnectar totes es foncionalitats que non as de besonh, coma Wifi, bluetooth e aguestes apps que acumulam en dia a dia.

Era importància de portar tostemp eth telefòn mobil en condicions excellentes requè ena possibilitat d’avertir en cas d’accident, mès tanben entà plaçar-mos enes nòstes rotes, consultar es condicions meteorologiques e, quitament, coma lum.

2. Chapeu

Ath torn deth 10% dera calor corporau la perdem peto cap. Encara que pendent era primauera e er estiu era temperatura ei major, mos cau portar damb nosatis un element coma un chapeu o era caputxa d’ua giqueta, coma emparament entà possibles cambiaments de temperatura.

3. Borsa impermeable

Per fòrça qu’ ajam consultat 1uin temps vage tà hèr, tostemp pòt estonar-mos un shinhau de aloja. Quitament pòt èster que mos calgue crotzar bèra zòna d’estancament d’aigua. Per aguesta arrason ei fòrça important portar damb nosati e nosati ua borsa impermeable ena que pogam sauvar diferenti elements electronics, coma eth telefòn mobil, bateries extèrnes o es claus deth coche, e bèra pèça de recanvi.

4. Llanterna Frontau

Era llanterna frontau mos apòrte era capacitat d’auer es mans liures e poder consultar mapes, béuer aigua o caminar damb bastons. Ath delà, permet dar avís a granes distàncies mejançant senhaus lumínics mejançant SOS.

Entà conéisher quini son es auti elements indispensables ena montanha, e conéisher toti es metòdes de seguretat, pòs consultar es corsi de montanha d’ETEVA per aguest ligam. Gaudís dera montanha tostemp damb seguretat.