Siempre es un buen momento para disfrutar de una buena ruta por la montaña, pero debemos tener un alto grado de conciencia medioambiental en cada escapada a la montaña. Y es que las rutas a la montaña empiezan desde casa. Todo cuenta cuándo salimos a desconectar de la rutina y estar más cerca de la Naturaleza en toda su pureza.

1. Planificación eficiente

Los desplazamientos cuentan. Debemos pensar antes de salir en nuestra huella ambiental. Por esto es fundamental realizar una planificación eficiente de nuestro recorrido desde de salimos de casa. ¿Vamos solos o acompañados? ¿Dónde nos alojamos? ¿Qué paradas tenemos previsto realizar? Y, lo que es más importante, ¿cómo podemos planificar la ruta a la montaña de una manera más eficiente?

Esas decisiones sobre prácticas sostenibles y regenerativas son las que marcan la diferencia.

2. Consumo consciente

Todo depende de tus hábitos de vida, pero es muy fácil tomar consciencia sobre nuestra forma de consumo, y optimizarlo. Por ejemplo, ¿cuál es tu equipamiento para tu escapada a la montaña? En este caso, si no dispones del equipamiento adecuado, debes renovar alguna prenda o material, o te falta algo, las dos mejores opciones de consumo consciente para la equipación de montaña son:

– Buscar en plataformas de segunda mano. En estos espacios digitales es muy fácil encontrar algo que te falta, que a otra persona ya no le sirve o, incluso, nunca ha llegado a utilizarlo.
– Comprar prendas y/o materiales de marcas que miden su impacto ambiental siendo más sostenibles y, sobre todo, que potencian la durabilidad. Si tienes un equipamiento de gran durabilidad, no vas a necesitar consumir continuamente.

3. No dejes nada. No te lleves nada

Regla básica para cualquier persona que va a la montaña, mayores y pequeños, aficionados o expertos: ¡No dejes nada! ¡No te lleves nada!

Por si cabe explicación alguna: Nunca hay que dejar nada en la montaña. Todo lo que llevas, se va contigo de vuelta. De hecho, si encuentras cualquier tipo de residuo, también debes llevártelo contigo.

Y por supuesto, bajo ninguna circunstancia debes llevarte nada que le corresponda a la montaña. Cada piedra está allí por algo, las flores pertenecen a los seres polarizadores que allí viven, etc…

Vive la montaña con conciencia medioambiental, por ti, por todos y todas.

Sempre és un bon moment per a gaudir d’una bona ruta per la muntanya, però hem de tenir un alt grau de consciència mediambiental en cada escapada a la muntanya. La raó és que les rutes a la muntanya comencen des de casa. Tot compte quan sortim a desconnectar de la rutina i estar més prop de la Naturalesa en tota la seva puresa.

1. Planificació eficient



Els desplaçaments compten. Hem de pensar abans de sortir en la nostra petjada ambiental. Per això és fonamental realitzar una planificació eficient del nostre recorregut d’ençà que sortim de casa. Anem sols o acompanyats? On ens allotgem? Quines parades tenim previst realitzar? I, cosa que és més important, com podem planificar la ruta a la muntanya d’una manera més eficient?

Aquestes decisions sobre pràctiques sostenibles i regeneratives són les que marquen la diferència.

2. Consum conscient



Tot depèn dels teus hàbits de vida, però és molt fàcil prendre consciència sobre la nostra forma de consum, i optimitzar-ho. Per exemple, quin és el teu equipament per a la teva escapada a la muntanya? En aquest cas, si no disposes de l’equipament adequat, has de renovar alguna peça o material, o et falta alguna cosa, les dues millors opcions de consum conscient per a l’equipament de muntanya són:

– Buscar en plataformes de segona mà. En aquests espais digitals és molt fàcil trobar alguna cosa que et falta, que a una altra persona ja no li serveix o, fins i tot, mai ha arribat a utilitzar-ho.

– Comprar peces i/o materials de marques que mesuren el seu impacte ambiental sent més sostenibles i, sobretot, que potencien la durabilitat. Si tens un equipament de gran durabilitat, no necessitaràs consumir contínuament.

3. No deixis res.

No t’emportis res.

 Regla bàsica per a qualsevol persona que va a la muntanya, majors i petits, aficionats o experts: No deixis res! No t’emportis res!

Per si cap explicació: Mai cal deixar res a la muntanya. Tot el que portes, es va amb tu de tornada. De fet, si trobes qualsevol mena de residu, també has de portar-t’ho amb tu.

I per descomptat, sota cap circumstància has de portar-te res que li correspongui a la muntanya. Cada pedra és allí per alguna cosa, les flors pertanyen als éssers polaritzadors que allí viuen, etc.

Viu la muntanya amb consciència mediambiental, per tu, per tots i totes.

Tostemp ei un bon moment entà gaudir d’ua bona rota pera montanha, mès mos cau auer un naut grad de consciéncia mieiambientau en cada escapada ena montanha. Era arrason ei qu’es rotes ena montanha comencen des de casa.

1. Planificacion eficienta

Es desplaçaments compden. Mos cau pensar abans de gésser ena nòsta peada ambientau. Per açò ei fonamentau realizar ua planificacion eficienta deth nòste recorregut d’ençà que gessem de casa. Vam solets o acompanhadi? A on mos lotjam? Quines parades auem previst realizar? E, çò de mès important, coma podem planificar era rota ena montanha d’ua manèra mès eficienta?

Aguestes decisions sus practiques sostenibles e regeneratives son es que mèrquen era diferéncia.

2. Consum conscient

Tot depen des tues abituds de vida, mès ei fòrça facil préner consciéncia sus era nòsta forma de consum, e optimitzar-la. Per exemple, quin ei eth tòn equipament entara tua escapada ena montanha? En aguest cas, se non dispòses der equipament adequat, te cau renauir bèra pèça o materiau, o te manque quauquarren, es dues melhores opcions de consum conscient entad equipament de montanha son:
Cercar en plataformes de dusaua man. En aguesti espacis digitaus ei fòrça facil trobar quauquarren que te manque, que a ua auta persona ja non li servís o, quitament, jamès a arribat en utilizà’c.
Crompar pèces e/o materiaus de mèrques que mesuren eth sòn impacte ambientau en tot èster mès sostenibles e, sustot, que poténcien era durabilitat. S’as un equipament de gran durabilitat, non auràs de besonh consumir continuadaments.

3. Non dèishes arren. No t’empòrtes arren.

Nòrma basica entà quinsevolh persona que va tara montanha, majors e petiti, aficionadi o expèrts: Non dèishes arren! No t’empòrtes arren!

Per se ei de besonnt ua explicacion: Jamès cau deishar arren ena montanha. Tot çò que pòrtes, se va damb tu de retorn. De hèt, se tròbes quina sòrta que sigue de residu, tanben tecau portar-t’ac damb tu.

E per descompdat, jos cap circonstància te cau portar-te arren que li correspone ara montanha. Cada pèira ei aquiu per quauquarren, es flors son as èssers polaritzadors que aquiu viuen, eca.

Viu era montanha damb consciéncia mieiambientau, per tu, per toti e totes.